Om MoraOwe

Hej igen, man lär väl presentera sig om man ska börja blogga. Jag har  hunnit bli 69 år och då har jag ju fått en hel del erfarenhet. Vi tar inte allt här, men lite bakgrund måste ni ha. Född i Mora 1948 och bor kvar i Mora. Efter vissa utflykter, studier i Falun och Uppsala. Därefter 5 års jobb på Älvdalens kommun. Bodde i Älvdalen i ett par år. Fick jobb på Mora kommun 1980 och blev kvar där i 33 år. Mitt jobb i Mora var väldigt omväxlande. Jag har nog varit med om det mesta man kan inom en kommun, förutom direkt verksamhet inom det sociala och skolan. På slutet, efter att ha varit med i IT-svängen, eller ADB, som vi sade, jobbade jag en hel del med planering och demokratifrågor. Liksom med kommunens webbplats och andra informationsfrågor. Jag återkommer nog inom dessa områden gissar jag.

Numera disponerar jag min tid som jag vill, det bästa med att vara pensionär. Kanske det allra bästa är att slippa en massa ”onödiga” möten. Med distans till detta vill jag nog påstå att det är det minst meningsfulla jag gjort på jobbet.

Hursomhelst, fotografering har blivit ett stort fritidsintresse. Natur, byggnader, fäbodar m.m. Amatörfotograf, men det har ändå blivit en fotobok, Mora genom kameraögat, som blivit hyggligt omtyckt. Vi hade en ovanligt knepig katt, Lussekatten Gösta från Mora. Det blev en bok om honom också, tyvärr blev han påkörd för ca ett år sedan.

Man säger att jag har Mora i blodet och jag säger inte emot. Det fick till följd att jag för 7-8 år sedan startade en Facebooksida för ”Du vet att du är från Mora när…” Där lägger jag in gamla och nya bilder. Även andra lägger in och förser mig med material. Populär är den, närmar sig 8 500 gillare. Kul!

Måste även nämna att jag på jobbet var med och startade en webbplats, Mora Outdoor. En friluftsportal som presenterar ca 20 olika aktiviteter i Mora. Allt från fiske till skidåkning och naturreservat. Mora Outdoor finns även på Facebook.

Jag har ett starkt intresse för Moras utveckling, vilket kommer att märkas på blogginläggen. Även intresserad av demokratifrågor och politik. Dock ej organiserad i något parti. Har svårt att foga in mig i ”förutbestämda” tyckanden i olika frågor. Jag är nog för mycket ifrågasättare för det.

Bilden är förresten från Våmhusfäboden Nybolet. En tur med kameran.

Det får räcka för nu, hoppas ni fått lite mer koll på mig. /Owe

 

Författare: moraowe

Nybliven bloggare från Mora i Dalarna/Sweden. Intressen natur, foto, samhällsfrågor. Motionerande i alla former har hög prioritet, lugnare med tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: