Julklapp 1955

Ett litet minne som dök upp. Vår far var noga med bokföring och skrev kassabok, intäkter och kostnader. Jag hittade en kassabok från 1955/56. Blev påmind om en julklapp jag aldrig glömmer. Brorsan och jag fick en bilnyckel och gick ner i garaget och tittade i skuffen. Där låg det, det som vi så starkt önskat. Ett fint Stiga ishockeyspel, Tumba.


Jag blev så glad att jag blev yr och nästan svimmade minns jag, sju år gammal. Här är kassaboksanteckningen, 18 kr gick det på. I dagens penningvärde ca 260 kr. Billigt kan tyckas. Kollat omvandlingstabell.

Plan..
Kanske inte så mycket att blogga om. Tycker  ändå man kan bjuda på minnen, särskilt starka. Det blir allt fler av dem som dyker upp. Hockeyintresset var stort redan då. Följde med gubbarna in mellan benen. Jag bytte farsa flera gånger, barn gick in gratis i målsmans sällskap. När jag växte på mig blev det ofta att klättra upp på taken på uthusen vid gamla hockeyplan. Det gick bra att stå där och titta, eller att hoppa in.

Heja Mora IK!

Författare: moraowe

Nybliven bloggare från Mora i Dalarna/Sweden. Intressen natur, foto, samhällsfrågor. Motionerande i alla former har hög prioritet, lugnare med tiden.

2 reaktioner till “Julklapp 1955”

  1. Ljuvliga minnen. Vad hette den lilla ”Vika-kall” som var vaktmästare på den nya konstfrusna planen? Minns att han var ”elak” mot oss barn/ungdomar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: