Ett gäng från Mora i farten på slutet av 60-talet, Rättviksparken m.m.

Det blev att åka på dans åt ”alla håll” i slutet av 60-talet. Körkort har dykt upp hos en del kompisar. Kosan styrdes mot Östnor/Valhall, Sollerön, Älvdalen, Orsa, Leksands pubar, Rättviksparken m.m

Vi var ett gäng som turnerade, någon hade bil att tillgå. Ett par gamla Mercor fanns i gänget, eller lånades, liksom en gammal Chev-55:a. Vi var som sagt gäng med olika konstellationer över dessa lite mer aktiva dansuppsökningsår. Lite festande kan även det ha förekommit.

Vissa saker kommer jag särskilt ihåg. Vi hade rätt högt i tak på många vis och gott om pengar var det ofta ont om. De gick ju till bensin. Det fanns olika idéer, bättre eller sämre. Men en gång när vi kom till Rättviksparken och skulle parkera sa någon, ”testa att åka fram till grinden och säg att det är pausmusiken”. Det var dags för den att uppträda och vakterna föll till föga och släppte in oss. Vi blev helt överraskade men vi hade en modig chaufför och vi körde in. Vi smög in i parken och sprang omkring lite men insåg att det här går inte. Var väl inne en timme sen gled vi sakta ut förbi vakterna som snällt släppte ut oss. Vi pustade ut och skrattade ordentligt efter ett tag. Fräckheten gick hem. Om jag nu minns rätt gjorde vi något till försök, grindarna öppnades men vi åkte inte in. Vi hade en Merca då men den på bilden har inget med vårt bus att göra.

Mot rättviksparken, med svenskregistrerad Merca

Lägger gärna in en bild på Chev 55:an som var härlig att åka i.

Chevrolet model 1955

När jag ändå är i avslöjartagen så kan jag nämna en annan grej som vi testade. Man lär pröva sig fram. Danspalatset Valhall i Östnor var vådligt populärt några år. Dom hade en entrédörr till vänster och en utgång till höger. Vi hade lika lite pengar då så när det var full aktivitet i bägge ingångarna så testade vi att backa sakta in i utgången. Pratade med folk, gick sakta bakåt och vips var man inne. Det gick faktiskt några gånger men stoppades naturligtvis. Inget att rekommendera i alla fall.

Östnors bygdegård.

Jag blev uppmanad att avslöja lite bus från yngre år och det här var några exempel från ungdomen. Lite oskyldiga ändå tycker jag, men visar på lösningar i nöden. Det kan komma mer busavslöjanden. Jag får fundera lite.

Författare: moraowe

Nybliven bloggare från Mora i Dalarna/Sweden. Intressen natur, foto, samhällsfrågor. Motionerande i alla former har hög prioritet, lugnare med tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: