Rätt måste vara rätt!

Jag skrev i mitt förra inlägg om min besvikelse över att jag sett mig ”petad” ur valorganisationen inför höstens val trots min stora erfarenhet. Jag fick frågan om att fortsätta som ordförande i Strandens valdistrikt men tackade nej. Jag rekommenderade en annan person som tog sig an jobbet.

Den nye ordföranden fick som det alltid varit uppdraget att ragga ihop en uppsättning valförrättare. Efter viss korrespondens med kommunens ansvarige skrev den nye ordföranden att hen undersökt läget och föreslog de personer hen hade fått ja ifrån. Några hade han inte nått ännu.

Som svar fick han ”Bra jobbat!, ja det stämmer att NN tackat ja under förutsättning att hen fick jobba på Stranden. Jag kan se om jag kan få tag på NN som jobbar på annat håll. Gällande Owe så behöver jag stämma av det med valnämnden.”

I Mora Tidning hävdar de ansvariga att det var fullt i distriktet när mitt namn som valförrättare föreslogs. Det stämmer alltså inte. Vi har svart på vitt på det enligt ovan. De hade fått nya namn inklusive mig och alla hade de inte fått tag på. Ändå sägs det i MT att det var fullt när jag föreslogs? Listan skulle väl göras klar med förslag till valförrättare men innan det skulle mitt namn ”stämmas av med valnämnden”.

Jag skrev ett brev till kommunen den 25 augusti och förklarade i detalj hur jag uppfattat vad som skett. Det var steg för steg i korrespondensen som ägt rum. Jag skickade till ansvarig med kopia till Valnämnden. Jag fick meddelande om att brevet mottagits men inget svar per tfn eller brevledes. Ingen har kontaktat mig. Jag skrev senare min blogg och då ringde tidningen. I artikeln kom den förklaring som jag inte köper. Att det var fullt redan.

Jag anser mig en rättskaffens person och när jag protesterar mot min ”petning” blir det än värre när jag anser att man far med osanning. Om det är något jag inte begriper så borde dom kontakta mig och redogöra i detalj för skeendet. Det är jag naturligtvis mycket öppen för.

Nu får det räcka för denna gång, men jag måste få ur mig detta.

Owe Hållmarker

Författare: moraowe

Nybliven bloggare från Mora i Dalarna/Sweden. Intressen natur, foto, samhällsfrågor. Motionerande i alla former har hög prioritet, lugnare med tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: