Rätt måste vara rätt!

Jag skrev i mitt förra inlägg om min besvikelse över att jag sett mig ”petad” ur valorganisationen inför höstens val trots min stora erfarenhet. Jag fick frågan om att fortsätta som ordförande i Strandens valdistrikt men tackade nej. Jag rekommenderade en annan person som tog sig an jobbet.

Den nye ordföranden fick som det alltid varit uppdraget att ragga ihop en uppsättning valförrättare. Efter viss korrespondens med kommunens ansvarige skrev den nye ordföranden att hen undersökt läget och föreslog de personer hen hade fått ja ifrån. Några hade han inte nått ännu.

Som svar fick han ”Bra jobbat!, ja det stämmer att NN tackat ja under förutsättning att hen fick jobba på Stranden. Jag kan se om jag kan få tag på NN som jobbar på annat håll. Gällande Owe så behöver jag stämma av det med valnämnden.”

I Mora Tidning hävdar de ansvariga att det var fullt i distriktet när mitt namn som valförrättare föreslogs. Det stämmer alltså inte. Vi har svart på vitt på det enligt ovan. De hade fått nya namn inklusive mig och alla hade de inte fått tag på. Ändå sägs det i MT att det var fullt när jag föreslogs? Listan skulle väl göras klar med förslag till valförrättare men innan det skulle mitt namn ”stämmas av med valnämnden”.

Jag skrev ett brev till kommunen den 25 augusti och förklarade i detalj hur jag uppfattat vad som skett. Det var steg för steg i korrespondensen som ägt rum. Jag skickade till ansvarig med kopia till Valnämnden. Jag fick meddelande om att brevet mottagits men inget svar per tfn eller brevledes. Ingen har kontaktat mig. Jag skrev senare min blogg och då ringde tidningen. I artikeln kom den förklaring som jag inte köper. Att det var fullt redan.

Jag anser mig en rättskaffens person och när jag protesterar mot min ”petning” blir det än värre när jag anser att man far med osanning. Om det är något jag inte begriper så borde dom kontakta mig och redogöra i detalj för skeendet. Det är jag naturligtvis mycket öppen för.

Nu får det räcka för denna gång, men jag måste få ur mig detta.

Det har hänt en del sen sist i frågan om att bli petad som valförrättare i Mora. Jag vill komplettera lite idag 2022-09-05. Jag har haft viss korrespondens med kommunens valansvarige tjänsteman, med kopia till valnämnden.

Min sista och avgörande fråga var varför jag skulle ”stämmas av med valnämnden” när han fått fyra namnförslag av den nye ordföranden i Strandens valdistrikt varav tre godkändes i mail tillbaka. Men jag skulle som sagt ”stämmas av”. Det var på intet sätt fullt med valförrättare i Strandens valdistrikt vid det tillfället. Det viktiga här är att svar har uteblivit från de ansvariga.

På tal om att stämma av med valnämnden har jag varit i kontakt med ledamot i nämnden som säger att mitt namn inte alls diskuterats. De fick en färdig lista med namn som de givetvis godkände. Det är den vanliga gången. Att mitt namn plockats bort har alltså skett hos kommunens tjänstemän, ev i muntlig kontakt med valnämnden, vad vet jag?

Jag får många frågor om hur det gått till att jag uteslutits och jag kan inte svara annat än att jag inte är välkommen som valförrättare i kommunen. Jag är inte bedömd lämplig. Slutsatsen till denna bedömning torde vara mitt engagemang i kommunala frågor under de senare åren. Jag tycker det är oerhört allvarligt detta beteende i en kommun. Jag mår väldigt dåligt av det och kan inte ta det till mig. En kontakt och en trovärdig förklaring vore rimlig. Inte falsarier som det var i tidningen.

Att jag skulle bli utsatt för detta efter dryga 30 år i kommunen är i mitt tycke i det närmaste olagligt.

Jag önskar er er ett gott val och får se om jag återkommer i frågan, vem vet??

Owe Hållmarker

Författare: moraowe

Nybliven bloggare från Mora i Dalarna/Sweden. Intressen natur, foto, samhällsfrågor. Motionerande i alla former har hög prioritet, lugnare med tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: